Salvador Sanchis és de Gandia, no és alpinista professional però s’ha proposat coronar les set muntanyes més altes del món per al 2016. Amb 7 Cims Gandia aquest experimentat esportista ha transformat la seua afició en un projecte personal que el portarà pels cinc continents i els dos pols.
Cada dia, quan acaba la seua jornada laboral, aquest valencià s’enfronta a tres hores d’entrenament. No disposa de massa temps lliure, i si el té l’ocupa organitzant la seua pròxima eixida a la muntanya per tal de continuar preparant-se. “És una rutina sacrificada”, diu, però necessària si es pretén ascendir a més de 4.000 metres d’altitud.
Sanchis practica l’alpinisme des de que tenia 14 anys. Un adolescent que tres dècades més tard, amb 44, va decidir materialitzar la seua passió per aquesta disciplina en el projecte 7 Cims Gandia. Tot un repte que portarà al valencià fins les muntanyes del Kilimanjaro (Àfrica), l’Elbrús (Rússia), l’Aconcagua (Argentina), La piràmide de Carstenz (Indonèsia), Mc Kinley (Estats Units), el Mont Vinson (Antàrtida) i l’Everest (Àsia).
L’aventura del saforenc va començar al gener del 2011 al Kilimanjaro (5.891 metres), la muntanya més alta del continent africà. Posteriorment, l’agost del passat any, tenia previst pujar a Elbrús (Rússia) però els conflictes bèl·lics de la zona van obligar a posposar aquest intent fins a l’agost del 2012. Aquesta muntanya situada al Caucas occidental, a la república russa de Kabardino-Balkària, és d’origen volcànic, tot i que està en repòs des de fa uns 2.000 anys. Atenent a la divisió política d’Euràsia, és considerada la muntanya més alta del continent Europeu.
Finançar del despeses que comporta la realització d’aquesta aventura personal no és una tasca fàcil. Sanchis treballa com a responsable de manteniment d’una empresa especialitzada en bricolatge, té família i responsabilitats, i els patrocinadors resulten essencials a l’hora de cobrir els costos dels viatges i els materials.
La seua intenció és dur a terme el projecte sencer abans d’acabar l’any 2016. Tot i que el tema de la muntanya no és una ciència exacta. La pròpia activitat i risc que suposa no permet posar-se metes temporals massa estrictes. És normal que no culmine tots els cims al primer intent, i això pot fer que s’allargue el calendari previst.
br>
SOS Himàlaia br> |
||
RECTIFICACIÓ: Salvador Sanchis no tracta de pujar els set cims més alts del mon, sinó el cim més alt de cada continent.
Comentarios
2 Responses to “De la Safor a l’Everest”
Interessant projecte, però Sanchis no tracta de pujar els set cims més alts del mon, sinó el cim més alt de cada continent.
Salut
Moltes gràcies per la puntualització!