Les primaveres inèdites d’Aspencat

S’han convertit en un dels grups més contundents del panorama musical valencià, ells són Aspencat i s’han decidit a entrar de nou a l’estudi per gravar ‘Inèdit’, un treball que veurà la llum al març de 2012 i que comptarà amb dues noves cançons, versions i barreges d’alguns temes de…

Les primaveres inèdites d’Aspencat

S’han convertit en un dels grups més contundents del panorama musical valencià, ells són Aspencat i s’han decidit a entrar de nou a l’estudi per gravar ‘Inèdit’, un treball que veurà la llum al març de 2012 i que comptarà amb dues noves cançons, versions i barreges d’alguns temes de ‘Naixen Primaveres’, el seu darrer disc publicat.

Aspencat treballa en el seu nou disc Inèdit - Nonada.es

Aspencat, formació musical de la Marina Alta

Les protestes ciutadanes a València, que aquestos dies han sigut noticia arreu del món, i que partiren de l’Institut d’Educació Secundaria (IES) Lluís Vives, bé podrien haver inspirat ‘Revolucionari’, tema del segon treball d’estudi d’Aspencat ‘Naixen Primaveres’. “Posar música al que passa al carrer” és l’espurna que engega el foc d’aquesta formació alacantina. Un grup que ha decidit entrar de nou a l’estudi per gravar ‘Inèdit’, disc que conté dues noves cançons a més d’alguns dels temes de ‘Naixen Primaveres’ interpretats i barrejats per amics com ara Feliu Ventura, Xavi Sarrià (Obrint Pas) i Carles Biano (Orxata Sound Sistem), entre d’altres.

Kiko Tur, cantant d’Aspencat, ens avança que la primera d’aquestes cançons inèdites s’anomenarà ‘El teu crit’ i parla sobre “la superació personal i la ràbia que tots i totes portem dins” mentre que la segona “La revolta del somriure”, versarà sobre la generació perduda, “aquella que, diuen, ni té ofici ni benefici”.

Col·laboradors durant la gravació d''Inèdit' - Nonada.es

Col·laboradors durant la gravació d''Inèdit'

Amb ‘Inèdit’, Aspencat continua en la seua línea, és a dir, reflectint l’esperit de lluita contra les desigualtats, apostant per la sostenibilitat, la convivència pacífica i el respecte als drets humans. En les noves cançons “escoltarem estrofes crues i descarnades com la mateixa realitat”, assegura el cantant, tot i que “la finalitat continua essent llençar un missatge d’esperança”, fet que intenten manifetar en les tornades de cadascun dels dos temes.

Aspencat ha aconseguit un so propi que podríem anomenar reggae fusió traslladant als seus directes un enorme dinamisme gràcies a la barreja de ritmes i estils com el reggae, l’ska, dancehall o new roots. Tot i que l’essència que, definitivament, distingeix aquesta amanida elaborada pels seus 9 components són les lletres compromeses amb la societat, la llengua i cultura valenciana.

Per a Aspencat els directes ho són tot. Per això per al 2012 han preparat una gira dinàmica i carregada de “canya”. La primera parada serà en plenes festes de la Magdalena, a Castelló de la Plana, el 16 de març. Al dia següent tocaran en el concert de falles de Burjassot, i continuaran el 23 de març, a Cocentaina. Aquestes seran les primeres parades d’una gira 2012 que és preveu molt interessant.

Aspencat, recepta de la Marina Alta

Aspencat naix al 2005 amb components de diferents pobles de la comarca de la Marina Alta. Al 2007 autoprodueixen la seua primera maqueta ‘La festa està servida’ que els va portar per un total de 30 concerts en 2 anys. Arribat el 2009 enregistren el que serà el seu primer disc d’estudi, ‘Obri la llauna’ (autoproduït).

Després de l’èxit de la gira ‘Obri la llauna Tour 2010’ que va suposar 30 concerts més, Aspencat presentava, el 4 de maig de 2011, ‘Naixen primaveres’ en descàrrega gratuïta des de la seua pàgina web. Gràcies a aquest treball, al 2011 el grup va realitzar un total de 35 concerts per tota la geografia de parla catalana així com alguna parada internacional, consolidant-se com una de les bandes valencianes emergents.

‘Naixen primaveres’ és un disc de reggae fusió amb 11 talls on trobarem influències del new roots, el dancehall i l’ska, sense deixar de banda els ritmes electrònics. Cal afegir que en aquest disc participen les noves incorporacions de la banda com són: Ivan Gosp, que compartirà amb Kiko Tur el paper de veu principal, Jaume Tur (Bateria), Bruno Mas (Trombó) i Hector Peropadre (Llaüt). Així com unes col.laboracions de luxe com ara Bruno García (Sargento García), Miquel Ramos (Obrint Pas), Supa Bassie, Alex Seguí (La Gossa Sorda), Reme Giner (Skalissai), Toni ‘Panxo’ (Sophy zoo i Orxata Sound System), Dj. Jano, ‘Senka’, Josep ‘Panxo’ (La Raíz) i MC Fakire.

La resta d’ingredients d’Aspencat són Pasqu Giner (Teclats, programacions i cors), Pep Garcés (Guitarra i cors), Xavi Arias (Baix) i Rosendo Escrivà (Trompeta). ‘Inèdit’ també serà autoeditat sota llicencia Creative Commons.