La FiGA recorda Ovidi Montllor

Si l’any passat dedicaren un acte a Enric Valor, un dels autors i acadèmics valencians més importants, enguany la FiGA, Fira de Gandia Autogestionada, retrà homenatge entre el 28 i el 29 de setembre al mestre Ovidi Montllor. Maltractat i oblidat per les autoritats polítiques d’abans i d’ara per ser…

La FiGA recorda Ovidi Montllor

Si l’any passat dedicaren un acte a Enric Valor, un dels autors i acadèmics valencians més importants, enguany la FiGA, Fira de Gandia Autogestionada, retrà homenatge entre el 28 i el 29 de setembre al mestre Ovidi Montllor.

Fira de Gandia Autogestionada, FIGA.

Maltractat i oblidat per les autoritats polítiques d’abans i d’ara per ser molest i contestatari, aquest reconegut cantautor alcoià que en 2012 hauria complit 70 anys protagonitzarà la taula redona del 28 de setembre en la que participaran Josep Nadal, cantant de La Gossa Sorda, i Feliu Ventura. Ambdós reflexionaran sobre el significat del treball de l’artista en la seua obra. El dia següent, dissabte 29 de setembre, el grup de Castalla ‘El Diluvi’, interpretà algunes cançons del repertori d’Ovidi Montllor.

La FiGA 2012 està plena d’activitats com ara el micròfon obert, tallers com el de pilota valenciana, concerts, xaranga i sopar popular al carrer. Des del col·lectiu “volem que la ciutadania isca al carrer a passar-s’ho bé, a compartir i tindre una opció de dissenyar allò que vol fer”.

El Diluvi interpreta cançons del repertori Ovidi Montllor durant la FIGA

El grup El Diluvi interpretarà cançons del repertori Ovidi Montllor durant la FIGA

Les ciutats cada vegada estan més pensades per als cotxes i negocis privats i no per als seus habitants. Per això “arreu del món són moltes les iniciatives que reivindiquen, des d’una filosofia semblant a la nostra, una ciutat més amable i amb capacitat d’oferir llocs de qualitat per a tots i totes, ja que cada vegada és més complicat participar de manera gratuïta de l’entramat urbà. Ens volem sumar a esta corrent i hem pensat organitzar un dinar on cadascú baixe al carrer per a menjar i passar un rato junts”.

Aquest primer any de vida ha sigut molt actiu per a aquest col·lectiu. Començaren amb la primera FiGA a l’octubre, després organitzaren la Festa Autogestionada de Sant Antoni (la FASA) en febrer i la festa MALA FiGA en juliol. A més, han organitzat el concert de Feliu Ventura en març, i dues xerrades: una sobre la història de les falles, i una altra sobre agricultura ecològica. En resum, ha sigut un any intens però profitós. Asseguren que en estos temps de pensament dirigit, cal buscar camins que se separen de l’oficial per veure que no tot és com ens volen fer creure.