Ondara prepara la ‘marató’ de l’Esclata-sò

Un cap de semana de marató musical i cultural. Això planteja l’Esclata-sò, el festival que comença demà a Ondara, i que reunirà artistes punters en l’escena musical nacional com Dover o Love of Lesbian, i els majors representants del folk valencià, com Feliu Ventura o Pep Gimeno ‘Botifarra’. Tot adobat…

Ondara prepara la ‘marató’ de l’Esclata-sò

Un cap de semana de marató musical i cultural. Això planteja l’Esclata-sò, el festival que comença demà a Ondara, i que reunirà artistes punters en l’escena musical nacional com Dover o Love of Lesbian, i els majors representants del folk valencià, com Feliu Ventura o Pep Gimeno ‘Botifarra’. Tot adobat amb xerrades, correfocs, muixerangues i més.

Pep Gimeno 'Botifarra' actuarà en la 'Nit del folk valencià' dissabte a partir de les 23.00 hores. Foto: Thundershead.

Pep Gimeno ‘Botifarra’ actuarà en la ‘Nit del folk valencià’ dissabte a partir de les 23.00 hores. Foto: Thundershead.

Seria impossible acudir a totes les activitats de l’Esclata-sò, però es pot intentar. Ondara s’omplirà a partir de demà de música, cultura popular i festa en un esdeveniment de primer nivell que reunirà grups de l’escena ‘indie’ nacional amb muixerangues, al ‘Botifarra’ amb les bandes de música de la localitat i de Fortaleny, o a Love of lesbian amb una mostra de cultura popular d’Ondara. Seran tres dies de’intensa activitat que deixaran exhaust a més d’un.

121dB posaran demà el factor valencià en la 'Nit Indie'. Foto: 121db.net.

121dB posaran demà el factor valencià en la ‘Nit Indie’. Foto: 121db.net.

L’activitat comença demà amb la inauguració oficial a la Casa de Cultura i la xerrada de Josemi Sánchez sobre ‘Cant d’estil improvisat’, que donarà pas a la denominada ‘Nit Indie’. El concert reunirà a la Plaça de Bous del poble a partir de les 22.00 hores a Dover, Love of Lesbian, La Habitación Roja i els valencians 121dB. Tot rematat amb Los Átomos DJ, Murray DJ i Ley DJ, alguns dels més reputats de la nit valenciana. Els madrilenys Dover presentaran un repertori clàssic, amb un repàs als seus grans èxits, mentre que Love of lesbian podran posar de llarg els temes del seu nou disc, ‘La noche eterna. Los días no vividos’. També tenen EP a punt d’eixir del forn els valencians 121dB.

Una vegada haja passat la ‘Nit Indie’, l’Esclata-sò mutarà en un festival totalment diferent. Dissabte, a partir de les 10.00 hores, es podrà visitar al recinte del Prado la Mostra de Cultura d’Ondara. L’animació la posaran els tradijocs i jocs populars que tindran lloc fins al al migdia, quan arribarà el torn de la Muixeranga de Pego. Ja de vesprada serà el torn del concert conmemoratiu del 9 d’Octubre a l’Auditori Municipal, on actuaran les unions musicals d’Ondara i Fortaleny.

Després d’un sopar popular i el castell de focs, es donarà pas, a la Plaça de Bous, a la ‘Nit del folk valencià’, amb les actuacions de Tres Fan Ball, Feliu Ventura i Pep Gimeno ‘Botifarra’. De nou un gir de 180 graus per a un festival que reuneix avantguarda i tradició, i que, en paraules dels organitzadors, vol posar un toc diferent al que són habitualment els concerts dels pobles de la comarca.

Per baixar el teló l’Esclata-sò, el diumenge dia 7 hi ha trobada de colles de dolçainers a la Plaça de Bous. L’últim dia es tancarà amb la interpretació d’un tema conjunt de totes les colles i la celebració d’una jam session a càrrec de Dolç Tab Jazz Project. Es posarà així el punt i final a un festival que vol convertir-se en una data fixa anual i un referent cultural i musical de tot el País Valencià.