“No esperem arribar a grans masses”

‘Lesotho’ és el nom d’un país enclavat dins d’un altre, Sud-africa. I ara també és el nom del nou disc del grup 121dB. Tres anys després d’ ‘Assaig/Error’ Ramon, Albert i Víctor es mantenen ferms en l’escena musical valenciana. Raó de més per presentar el seu treball al caliu de…

“No esperem arribar a grans masses”

‘Lesotho’ és el nom d’un país enclavat dins d’un altre, Sud-africa. I ara també és el nom del nou disc del grup 121dB. Tres anys després d’ ‘Assaig/Error’ Ramon, Albert i Víctor es mantenen ferms en l’escena musical valenciana. Raó de més per presentar el seu treball al caliu de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València el 26 de gener a les 18.30 hores, junt amb un dels seus referents musicals: Sant Gatxo.

Per editar Lesotho han dut a terme un procés de finançament col·lectiu que han superat amb nota. Dels 2.500 euros que necessitaven per a presentar l’EP han acoseguit més de 2.700, dels quals destinaran 1.500 euros per a la pròpia edició física dels CD i 200 vinils d’edició limitada i els restants 1.000 euros s’utilitzaran per al material gràfic al voltant de ‘Lesotho’.

Guitarres distorsionades però càlides, ritmes acollidors alhora que contundents. Un rock que no perd de vista els arrels punk per endinsar-se en melodies pop. 121 dB continuen oferint lletres íntimes, poblades de desencant, però amb un reflex de llum que acaba inundant els talls que presenten. La banda valenciana s’ha decidit en aquesta ocasió per l’EP (Extended Play), un format d’enregistrament que arreplega quatre cançons farcides d’actualitat, escepticisme, emocions i cert optimisme.

'Lesotho' és el nom d’un país enclavat dins d'un altre, Sud-africa. I ara també és el nom del nou disc del grup 121db. Foto: 121dB

‘Lesotho’ és el nom d’un país enclavat dins d’un altre, Sud-africa. I ara també és el nom del nou disc del grup 121db. Foto: 121dB

En què es diferencia ‘Lesotho’ de la resta de treballs?
‘Lesotho són’ cinc cèntims de 121dB. Resumix un poc tot el que hem fet fins ara i intenta ser una bona mostra d’allò que som al 2013. ‘Lesotho’ és també una espècie de metàfora del que ens agrada trobar-nos dia a dia, és a dir, amb la gent, llocs…

S’heu llençat amb el crowdfunding, i si no haguéreu aconseguit el recolzament dels fans?
Com ‘Lesotho’ va dels nostres amics i la bona gent que ens rodeja. Volíem fer-los part del projecte. Sempre pensàrem que el recolzament anava a ser suficient.

Com serà la presentació del disc?
Serà el 26 de gener al hall de l’Octubre Centre de cultura Contemporània de València. Tocarem amb Sant Gatxo que presentarà el seu nou disc ‘Llum’; a les 18:30 hores. Volíem tocar en un lloc agradable fora del circuit viciat de sales i, a més, per la vesprada, per reivindicar l’oci a hores raonables. Els mecenes podran aconseguir les seues recompenses i ens trobarem tots en un ambient distés.

Cartell presentació nou  disc 121dB. Foto: 121dB

Cartell presentació nou disc 121dB. Foto: 121dB

En ‘Nostàlgia de futur’ canteu que «no hi ha murs, ni portes, ni entrebancs»; «ganes i treball». Pot ser no saber què ens portarà el futur en siga una de les grans preocupacions generalitzades, i alhora un revulsiu?
Ens agrada que cadascú faça la seua pròpia interpretació, però sí podem dir que ‘Nostàlgia de futur’ és una cançó molt optimista. I també un homenatge a Renau.

Han sorgit grups nous que estan tenint èxit com Tardor, Misostingut, Arthur Caravan, Senior… A banda dels ja consolidats com San Gatxo. Què opineu del nou context?
Està de cine. Sant Gatxo ens va obrir el camí i ens agradaria pensar que nosaltres hem deixat alguna cosa per als que han vingut després. Els discos que més hem sentit este any van eixir ja fa uns quants. Però també ens mola molt el que han tret Tardor, ‘Revolució de l’estat latent’

En quin moment es troba 121dB?
2013. Nou EP ‘Lesotho’. Encara hi ha crisi però estem a València i seguim fent rock alternatiu. Això si, estem en un moment molt més tranquil que quan traguérem el primer disc. No esperem arribar a grans masses, volem seguir fent cançons i trobar-nos als amics que hem fet durant el camí; i amb els nous que fem.