El Festivern dóna la campanada

Els dies 30 i 31 de desembre passaran per Tavernes de la Valldigna Obrint Pas, Txarango, La Raíz, Talco, Arrap, Inèrcia, Sant Gatxo, la Petita Orquestra Peiotaire, DJ Plan B, Smoking Soul’s, Atupa, Kaoba, Oques Grasses, Destroi i DJ Panxo. A més Senior i el Cor Brutal i el Corredor…

El Festivern dóna la campanada

Els dies 30 i 31 de desembre passaran per Tavernes de la Valldigna Obrint Pas, Txarango, La Raíz, Talco, Arrap, Inèrcia, Sant Gatxo, la Petita Orquestra Peiotaire, DJ Plan B, Smoking Soul’s, Atupa, Kaoba, Oques Grasses, Destroi i DJ Panxo. A més Senior i el Cor Brutal i el Corredor Polonès actuaran el 29 en la Casa de la Cultura.

Obrint Pas ha estat de gira pels EEUU recentment. El darrer concert de la banda al complet serà al Festivern. Foto: Xepo WS

Obrint Pas ha estat de gira pels EEUU recentment. El darrer concert de la banda al complet serà al Festivern. Foto: Xepo WS

Obrint Pas donarà la benvinguda al 2014 amb l’elèctric més potent i emotiu de la seua carrera. Ho farà a Tavernes de la Valldigna, la nit de cap d’any del Festivern 2013-2014, junt amb Txarango, La Raíz, Talco, Arrap, Inèrcia, Sant Gatxo, la Petita Orquestra Peiotaire i DJ Plan B en una nit carregada de sentiments i sorpreses. El grup va anunciar una aturada indefinida el passat 21 de març i 9 mesos després, ha arribat l’hora de plegar veles.

Per a Àngela Cortés, membre de l’organització del Festivern, “després de 8 edicions, la flama del Festivern continua consolidant-se any rere any”. El Festival d’hivern de les comarques centrals ve celebrant-se des de l’any 2004 i de manera anual amb motiu de cap d’any, i s’ha instal·lat a diversos municipis del País Valencià on han actuat grups majoritàriament valencians i que canten en valencià.

Conill Merut durant les campanades. Foto: Festivern

El Conill Merut durant les campanades. Foto: Festivern

El novè Festivern s’instal·la a Tavernes

La primera edició fou a Pedreguer (la Marina Alta) el cap d’any de 2004, i des d’aleshores s’ha organitzat a diverses localitats «excepte el 2009, quan el vam suspendre a causa de les dificultats per trobar un espai adient”, apunta.

A Ontinyent (la Vall d’Albaida) se celebraren les edicions de 2005 i 2006, després vindrien Benifairó de la Valldigna (la Safor) el 2007, Alcoi (l’Alcoià) el 2008, Gandia (la Safor) el 2010 i Tavernes de la Valldigna (la Safor) el 2011, on va instal·lar-se de nou l’any passat i on enguany donaran la benvinguda al 2014.

«Els objectius del Festivern són la normalització de la música en valencià, la promoció de grups novells en aquesta llengua, la difusió de la música d’arrel i d’autor, i la presentació de noves tendències musicals, així com la integració del festival dins de l’entorn cultural i festiu de la localitat on se celebra cada any”, explica Àngela.

Les campanades, com sempre, les donarà el Conill Merut que en aquesta ocasió compartirà escenari amb Batukem. Entre el 30 i el 31 de desembre s’han organitzat un bon nombre de concerts, però també del tradicional concurs de paelles, xerrades, un campionat de futbet així com de partides de raspall. Activitats culturals i esportives què, junt amb la zona d’acampada, es desenvoluparan en una àrea que ha estat ampliada.

Cartell Festivern 2013-2014

Cartell Festivern 2013-2014

La festa comença ‘la vespra’ del 30 de desembre a la Plaça Major. Aquest serà el punt de partida del tradicional Correbars, tot un espectacle popular amanit per la xaranga Trocamba Matanusca. I cap a les 22.00 hores, més festa amb dels Smoking Soul’s, Atupa, Kaoba, Oques Grasses, Destroi i DJ Panxo. Senior i el Cor Brutal i el Corredor Polonés oferiran un concert a la Casa de la Cultura de Tavernes de la Valldigna a partir de les 19.00 hores el 29 de desembre.

El preu de l’entrada per accedir a la carpa el 30 i el 31 de desembre serà de 23 euros anticipada i 26 euros en taquilla. Quant als concerts de Senior i el Cor Brutal i el Corredor Polonés, el preu serà de 3,50 euros.

Els punts de venda estàn a València, al Centre Social Terra, al Racó de la Corbella i a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC); a Xàtiva, a la Llibreria La Costera; a Gandia a Gavina Llibres, a la Valldigna al Pub Màgik i a Ca Seles, a Ontinyent a Bastida Llibres, a Alacant al Casal Tio Cuc; a Castelló al Casal Popular i a Alzira a la Llibreria 35 Formiguetes.