València s’apropa al Far West

Al més pur western de John Wayne, Yllana homenatja amb el seu nou espectacle el món de les pel·lícules de l’oest. El 14 i el 15 de desembre es representa a l’Espai Rambleta, a València, ‘Far West’. El darrer muntatge de la companyia. Un pacífic i senzill granger rep, en…

València s’apropa al Far West

Al més pur western de John Wayne, Yllana homenatja amb el seu nou espectacle el món de les pel·lícules de l’oest. El 14 i el 15 de desembre es representa a l’Espai Rambleta, a València, ‘Far West’. El darrer muntatge de la companyia.

Un pacífic i senzill granger rep, en una polsegosa estació de tren al llunyà oest, a la seua promesa. Però abans que puguen donar-se el primer bes és segrestada per dos dolentíssims malfactors en recerca i captura. El nostre improbable heroi intentarà per tots els mitjans al seu abast rescatar al seu amor mentre que aquesta, durant el seu segrest, trobarà dins d’ella valors que ella mateixa desconeixia i que la transformaran en una autèntica heroïna.

‘Far West’ és la primera incursió d’Yllana al gènere del Western, aquesta neix el 1991 com a companyia de teatre d’humor gestual, tot i que actualment ha diversificat la seua activitat oferint diferents prestacions en el món de les arts escèniques i l’audiovisual.

D’una banda Yllana es dedica a la creació, producció i distribució d’espectacles, esdeveniments i formats audiovisuals i d’altra gestiona espais teatrals i desenvolupa diferents projectes en l’àmbit cultural. Els membres d’Yllana són Juan Francisco Ramos, Marcos Ottone, David Ottone, Joseph O’Curneen i Fidel Fernández.

Incursió en el llunyà oest

‘Far West’ a través de l’epopeia dels nostres antiherois, permet a l’espectador endinsar-se en un món salvatge i sense llei; visitar tribus índies, cantines de mala mort, deserts plens de perills, duels al sol, grans persecucions i, com en tot bon western, acció, molta acció.

És una paròdia del cinema de vaquers, del spaghetti Western, que a més incorpora homenatges al cinema mut i als dibuixos animats. El darrer muntatge de la companyia Yllana és continuista amb l’humor gestual, amb el suport de formats audiovisuals la companyia recrea esquetxos amb puntades i cops de puny, persecucions i trets, danses i balls que proporcionen una trepidant acció amb uns efectes de llum i so ben sincronitzats i ajustats.