Festival Diània, l’alternativa pasqüera

La Raíz, Aspencat, Kop, Pepet i Marieta, Ki Sap, Arthur Caravan, Sant Gatxo, Mugroman, Pau Alabajos i fins a 22 grups encetaran la primera edició de Diània. Un festival que pretén convertir-se en un referent al País Valencià i omplir el buit de concerts existent durant les vacances de Pasqua….

Festival Diània, l’alternativa pasqüera

La Raíz, Aspencat, Kop, Pepet i Marieta, Ki Sap, Arthur Caravan, Sant Gatxo, Mugroman, Pau Alabajos i fins a 22 grups encetaran la primera edició de Diània. Un festival que pretén convertir-se en un referent al País Valencià i omplir el buit de concerts existent durant les vacances de Pasqua.

La Raíz és cap de cartell del Festival Diània. Foto: La Raíz.

La Raíz és cap de cartell del Festival Diània. Foto: La Raíz.

L’Assemblea de Joves Meruts i l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha llençat a organitzar un festival que es celebrarà els dies 17, 18 i 19 d’abril al mateix poble, concretament al Teatre Etxegarai i als Camps de la Puríssima d’Ontinyent. Amb l’entrada dels dies 18 i 19 d’abril, que costa 15 euros anticipada i 20 euros en guixeta, els assistents podran accedir als concerts i també a les instal·lacions de la zona d’acampada. Tot i que hi ha la possibilitat d’adquirir l’entrada d’un dia per 10 euros.

Segons els organitzadors el Festival Diània vol ser una alternativa única per a passar les vacances de Setmana Santa, gaudir de bona música i de la bellesa incomparable de l’interior del País Valencià. Motiu pel qual a partir de les 18:30 hores del dijous 17 d’abril pujaran a l’escenari del teatre Etxegarai els alcoians Arthur Caravan, Toni de l’Hostal, Pau Alabajos i Andreu Valor. Quatre formacions de les quals es podrà gaudir pagant 7 euros.

El divendres, 18 d’abril, Aspencat, Pepet i Marieta, Atupa, Ki Sap, La Marabunta, Kaoba, Mugroman i La Caixa de Gel s’han aliat per a fer d’aquesta una nit inoblidable. Mentre que per al dissabte, 19 d’abril, la festa està assegurada gràcies a La Raíz, Kop, Sherpah, Auxili, Sant Gatxo, Tashkenti, Smoking’s souls, Karra-ska’l, el Corredor Polonés i dj’s Ca la iaia.

La zona d’acampada del Festival Diània està situada just a l’entrada de l’àrea dels concerts. Obrirà les seues portes el dijous al matí fins al diumenge dia 20 a la vesprada. En la zona d’acampada hi haurà dutxes, contenidors per a residus i vàters totalment adaptats. A més també hi haurà una zona de recàrrega de mòbils, així com gel i refrescos. Està totalment prohibit accedir amb qualsevol tipus de vehicle dins d’aquesta àrea. Però sí es permetrà l’entrada d’animals, menjar, begudes, sempre per a ús personal i sempre que no siguen considerats perillosos. No estarà permés encendre foc junt a les tendes de campanya.

Cartell de la primera edició del Festival Diània.

Cartell de la primera edició del Festival Diània.

La resposta a per què han batejat el festival com a Diània la trobem al llibre ‘Meravelles Diània’ de Joan Pellicer i fa referència a les comarques centrals valencianes de la Costera, Vall d’Albaida, la Safor, la Marina, el Comptat, l’Alcoià i la Canal de Navarrés.

Anomenant així al festival pretenen homenatjar a l’erudit valencià, pioner en el camp de l’etnobotànica a València, escriptor de diversos manuals sobre el tema i divulgador de reconegut prestigi en televisió i altres mitjans: “Diània, que comprèn el territori de les comarques centrals valencianes, és escenari de rondalles i llegendes i ho és perquè en la realitat són paisatges que recreen tota la màgia de la naturalesa mediterrània.

Qui coneix l’Estret de les Aigües de Xàtiva, el Benicadell, el Montgó, la Bassa de Benirrama, la Penya Foradada de la Vall de Gallinera, la Font del Condoig de Margarida, la Serra de Mariola, la Penya Forata d’Aitana o les Agulles de la Serrella sap que es tracta de llocs totèmics, escenaris incomparables i només descriptibles per qui combregue amb els esperits dels seus camins. És el cas de Joan Pellicer, en qui trobem el millor guia.”