Nonada compleix dos anys, gràcies!

El 5 de maig de 2011 va veure la llum el primer reportatge de Nonada. Eixe va ser el punt de partida d’una revista ‘online’ que naixia amb la ferma intenció d’enaltir allò insignificant, de convertir-se en un instrument de divulgació per a aquells temes fonamentats que volguérem batejar com…

Nonada compleix dos anys, gràcies!

El 5 de maig de 2011 va veure la llum el primer reportatge de Nonada. Eixe va ser el punt de partida d’una revista ‘online’ que naixia amb la ferma intenció d’enaltir allò insignificant, de convertir-se en un instrument de divulgació per a aquells temes fonamentats que volguérem batejar com #lanoactualitat. Però acabà sent més que això i hui és una publicació dedicada a la difusió d’alternatives culturals, iniciatives socials, estudis científics o novetats musicals o tecnològiques en la qual la crítica mordaç queda il·lustrada en les seues vinyetes. Amb eixe esperit hem avançat cada dia amb les ganes de contar històries i hem avançat tant que hui complim dos anys.

Durant este viatge de dos anys, quasi 147.000 visitants únics han llegit, gaudit i compartit el treball d’un equip de periodistes valencians que, ja des dels seus inicis, va apostar per la lliure circulació dels seus articles baix llicència Creative Commons. Es va obrir una finestra a la informació i a l’enteniment que ha arribat en 2013 als 500 reportatges publicats.

Però Nonada no és només una publicació digital, és una comunitat de lectores i lectors àvids de coneixement sense els quals els grans temes no serien possibles. Persones inquietes que intueixen l’existència d’eixides a la crisi i que han ajudat a fer que la visió d’allò més pròxim siga diferent, mostrant-nos que la realitat té com sempre molts prismes. Més de 1.350 fans en Facebook i de 1.800 en Twitter interactuen, proposen, critiquen i milloren el nostre treball periodístic enriquint diàriament el projecte amb els seus diferents punts de vista. A tots ells, gràcies.

Han sigut dos anys d’hores robades a la son, de decisions importants i de molt, molt de periodisme. Però també de metes aconseguides. Les previsions dels inicis es van superar ben prompte i cada vegada el compromís amb el lector és més fort. En el camí també hi ha hagut reconeixement, com el que ens va atorgar l’Observatori d’Investigació en Mitjans Digitals, que en els Premis OIMED 2011 ens va concedir el guardó en la categoria de Mitjans Emprenedors. Un adjectiu que hui, més que mai, desitgem que es convertisca en realitat.

Nonada no és només el somni de sis periodistes que van decidir apostar pel tipus de periodisme que trobaven a faltar. És també el projecte en què s’han embarcat quasi una vintena de col·laboradors. A tots ells, gràcies perquè Nona ha crescut amb vosaltres.

L'equip de Nonada. Guillermo Roqués, Elena Cívico, Guillem Sanchis, Rafa Honrubia, Toni Esteve, José Miguel Reyes.

L’equip de Nonada. Guillermo Roqués, Elena Cívico, Guillem Sanchis, Rafa Honrubia, Toni Esteve, José Miguel Reyes.